Cristina Dinu: ”Începutul anului a fost dificil pentru că am revenit după o accidentare”

Anul 2022 a fost dificil pentru Cristina Dinu, accidentată încă din septembrie 2021, la sfârșitul lunii ianuarie a reușit să obțină un loc pe tabloul de calificări de la Australian Open, venind din plină recuperare. Dificil început dar care s-a lăsat și cu o prezență la calificările de la Wimbledon. M-am întâlnit cu ea la WTA Transylvania Open, unde a primit wildcard pe tabloul de calificări, fiind eliminată în turul secund de belgiana Ysaline Bonaventure, scor 4-6 5-7.

Stând la taclale cu Cris, am încropit niște întrebări pentru a afla mai multe despre anul ce este aproape de final și planurile ei de viitor.

Rep: Cum a fost turneul de la Cluj și dacă ai simțit că te poți califica pe tabloul principal?

Cristina Dinu: Turneul de la Cluj a fost superb. Organizarea impecabilă, mă bucur că organizatorii mi-au oferit un wildcard in calificări, si am avut oportunitatea de a participa .

Sa joc acasă este un sentiment special și atmosfera a fost incredibila.

Da, am simtit că mă pot califica pe tabloul principal. Am fost aproape, am avut 4-2 în setul secund, dar nu am reusit să câștig. Mă bucur că jocul meu este din ce în ce mai bun și mă simt bine pe teren.

Rep: Ce bucurii și ce probleme ai avut anul acesta pe plan profesional?

C.D.: Anul acesta a fost unul dificil. Mai ales inceputul anului pentru că am revenit după accidentare și mi-a fost greu să revin la forma la care eram înaintea accidentării. Acum mă simt din ce în ce mai bine pe teren și asta mă bucură. Sper să stau cât mai departe de accidentări.

Rep.: Spune antrenorul și echipa cu care lucrezi, fizio, psiho management etc.

C.D.: Antrenorul cu,care lucrez este Adi Avram iar cel de pregătire fizică este Ionut Gavrilă.

Manager nu am, nici sponsor (mi-aș dori sa am). Încerc să mă descurc singură, chiar dacă de multe ori nu este ușor, dar imi doresc sa joc.

Rep.: Strategia pentru ultimele luni ale anului, locul pe care il ai și ce țintești?

C.D.: În prezent cred că sunt în jurul locului 340 WTA. Mi-aș dori ca până la sfârșitul anului să mă apropii de poziția 250-200 (dacă ar fii 200 ar fii extraordinar pentru că aș prinde Australian Open). Important este să fiu sănătoasă și sunt sigură că și rezultatele vor veni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*